سامانه نوبت دهی اجرای احکام چیست ؟
این سامانه به منظور تسهیل و تسریع در انجام امور مردم جهت مدیریت حضوری افرادی که به هر دلیلی قصد مراجعه به یکی از واحدهای اجرای دادگستری در مراکز قضایی را دارند، راهاندازی شده است.
موضوعی که بسیار حائز اهمیت میباشد این است که فقط افرادی میتوانند با مراجعه به سایت عدل ایران (نوبت دهی اجرای احکام) نوبت اینترنتی دریافت کنند که : " قبلاً در سامانه ثنا قوه قضاییه ثبت نام را انجام داده" و احراز هویت شده باشند.
نحوه ورود به سایت دریافت نوبت اجرای احکام
آموزش قدم به قدم نحوه دریافت نوبت از سایت دریافت نوبت اجرای احکام
1. مرحله اول :
جستجوی "سایت عدل ایران" یا جستجوی آدرس اینترنتی adliran.ir در مرورگر جستجو
2. مرحله دوم :
کلیک روی "درگاه خدمات الکترونیک قضایی"
3. مرحله سوم :
کلیک بر روی "سامانه نوبت دهی قضایی"
4. مرحله چهارم :
در این برای ورود به سامانه نوبت دهی قضایی مشخصات ثنای خود را وارد کنید. (چنانچه شخص هستید گزینه اشخاص حقیقی و چنانچه شرکت میباشید گزینه اشخاص حقوقی) .
کد ملی و رمز شخصی که قبلاً با ثبت نام در سامانه دریافت کردهاید را؛ وارد کنید . (اعداد بصورت لاتین وارد شود)
5. مرحله پنجم :
وارد کردن کد امنیتی (رمز موقت) که به شماره تلفن همراه ثبت شده در سامانه ثنا پیامک شده است .
6. مرحله ششم :
* اکنون شما به صفحه اصلی سایت نوبت دهی اجرای احکام (سایت عدل ایران) وارد شده اید .
اکنون برای اخذ نوبت اجرای احکام روی گزینه اخذ نوبت برای واحدهای قضایی و شبه قضایی کلیک کنید.
7. مرحله هفتم :
با توجه به مدارک در دسترس یکی از گزینه ها را انتخاب کنید ( اخذ نوبت بر اساس شماره پرونده، اخذ نوبت بر اساس شماره ابلاغیه، اخذ نوبت بر اساس واحدقضایی ) .
* مدارک و اطلاعات مورد نیاز را با توجه به نوع اخذ نوبت؛ (شماره پرونده، شماره ابلاغیه و واحد قضایی ) وارد نمایید.
آنچه در مراحل اخذ نوبت مشترک میباشد علت مراجعه است.
* در رابطه با علت مراجعه ؛ حتما دلیل مرتبط با موضوع مراجعه خود را انتخاب کنید چون گزینه های انتخاب بعدی (اعم از مدارک و اطلاعات تکمیلی) با توجه به موضوع انتخاب شده شما میباشد .
* اگر موضوع مراجعه مشخص باشه و تنها شعبه خاصی برای رسیدگی صلاحیت داشته باشد بنابراین شعبه مورد نظر غیرقابل تغییر میباشد؛ اما اگر شعبه مشخصی برای موضوع رسیدگی تعریف نشده باشد لیست مراکز موجود به نمایش گذاشته می شود که امکان انتخاب نزدیکترین شعبه به متقاضی وجود دارد.
8. مرحله هشتم :
در آخرین مرحله پس از طی مراحل مرتبط با اخذ نوبت؛ تاریخ ، زمان و مدت زمان مورد نیاز حضور خود را در مرجع را انتخاب میکنیم.
* بهتر است کد رهگیری ، تاریخ حضور ، روز و ساعت را یادداشت کنید.
9. مرحله نهم (آخرین مرحله) :
بعد از گرفتن نوبت در سامانه نوبت دهی اینترنتی قضایی با در دست داشتن کد رهگیری به شعبه انتخابی ، در روز و ساعتی که مشخص کردید مراجعه کنید.
نکات طلایی جهت دریافت نوبت اجرای احکام :
چنانچه قصد مشاهده نوبت دریافت شده را دارید پس از ورود به سامانه نوبت دهی مراجع قضایی بر روی گزینه پیگیری نوبت کلیک کنید و از طریق کد رهگیری تاریخ و زمان دقیق را مشاهده کنید .
اگر به هر دلیلی نمیتوانید در زمان و ساعت تعیین شده در مراجع مربوطه حضور داشته باشید ؛ میتوانید به قسمت ابطال نوبت وارد شوید و نوبت خود را باطل کنید .
اخذ نوبت اجرای احکام برای هیچ یک از مراجع قضایی به صورت حضوری ممکن نیست.
چنانچه قصد دریافت نوبت اینترنتی اجرای احکام را دارید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنید و بعد با دریافت رمز شخصی به سامانه نوبت دهی واحدهای اجرای احکام وارد شوید .
ثبت نام در سامانه ثنا برای افراد حقیقی (اشخاص) به صورت غیر حضوری انجام میشود .
برای ثبت نام در سامانه ثنا چنانچه در مراکز استان ها حضور دارید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، و چنانچه در شهرستانها حضور دارید با مراجعه به دادگستری مربوطه روند ثبت نام را به انجام برسانید .
ارائه سامانه عدل ایران به مراجعین شعبه های قضایی توسط قوه قضاییه، سبب شد تا برای کاربران این قوه امکانی فراهم شود که در هر ساعت از شبانه روز به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری آن ها به پیگیری روند پرونده قضایی خود و همچنین دریافت انواع خدمات ارائه شده در این سامانه بپردازند .
از جمله خدماتی که در سامانه عدل ایران ارائه می شود می توان به امکان دریافت نوبت اجرای احکام شورای حل اختلاف از طریق حساب کاربری خود در سایت نوبت دهی اجرای احکام تهران برای کاربران و مراجعین قوه قضاییه اشاره کرد که در نتیجه آن امکان ثبت، پیگیری و ابطال نوبت اجرای احکام شورای حل اختلاف برای این افراد وجود خواهد داشت.
از آنجایی که کاربران برای دریافت نوبت اجرای احکام نیاز به طی کردن مراحل تعریف شده از سوی قوه قضاییه در سامانه عدل ایران دارند لذا در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با نحوه دریافت نوبت اجرای احکام شورای حل اختلاف به صورت تصویری و گام به گام پرداخته شده است.
از منو اطلاع رسانی واقع در سمت چپ صفحه مورد نظر گزینه سامانه نوبت دهی قضایی را انتخاب کنید .
در صفحه باز شده نام کاربری و رمز عبور شخصی خود را که در هنگام ثبت نام سامانه ثنا انتخاب کرده اید وارد کنید .
در مرحله بعد از طرف سامانه رمز موقتی به شماره تلفن ثبت شده شما در سامانه ثنا ارسال می گردد که باید در کادر مربوط به آن وارد کنید.
پس از انجام مراحل ذکر شده وارد صفحه مربوط به دریافت نوبت اجرای احکام خواهید شد که در این صفحه امکان ثبت ، پیگیری و ابطال نوبت مربوطه وجود خواهد داشت، همچنین لازم به ذکر است که برای دریافت نوبت اجرای احکام در این سامانه نیاز به طی کردن مراحل تعریف شده توسط قوه قضاییه می باشد که در ادامه به توضیح هر یک از این مراحل پرداخته شده است .
نحوه دریافت نوبت از سایت دریافت نوبت اجرای احکام
همانطور که اشاره شد پس از ورود به صفحه مربوط به دریافت نوبت در سامانه عدل ایران جهت دریافت نوبت اجرای احکام برای ثبت درخواست خود نیاز به گذراندن 5 مرحله می باشد که در ادامه به توضیح یک به یک آن ها پرداخته شده است:
انتخاب گزینه ثبت نوبت در صفحه باز شده که با فلش قرمز رنگ مشخص شده است
در مرحله اول لازم است تا دلیل مراجعه حضوری خود را از منو کشویی درون صفحه انتخاب کنید
در مرحله سوم باید اطلاعات تکمیلی خواسته شده در رابطه با موضوع پرونده مربوطه را در کادر های مشخص شده وارد کنید.
نکاتی در رابطه با سایت دریافت نوبت اجرای احکام
در رابطه با دریافت نوبت اجرای احکام نکاتی وجود دارد که کاربران در هنگام مراجعه به سایت عدل ایران لازم است تا مورد توجه قرار دهند. این نکات عبارتند از:
چنانچه برای رسیدگی به موضوع مورد نظر کاربر شعبه خاصی وجود داشته باشد در هنگام انتخاب مکان مراجعه به صورت غیر قابل تغییر پیشنهاد می شود و در غیر این صورت لیست مراکز موجود جهت انتخاب متقاضی نمایش داده می شود.
در صورت وجود تنها یک شخص ثابت به عنوان مامور رسیدگی به موضوع قضایی مورد نظر در نتیجه امکان انتخاب از مراجعه کننده سلب خواهد شد و در غیر این صورت امکان انتخاب از بین گزینه های موجود برای وی وجود خواهد داشت.
در هنگام انتخاب علت مراجعه حضوری لازم است تا حتما علت انتخاب شده مرتبط با موضوع مراجعه شخص باشد چرا که مراحل بعدی بر اساس این انتخاب فرد تعیین می شوند.
تاریخ و ساعت مشخص شده برای مراجعه حضوری باید زمان اداری باشد.
پرسش و پاسخ های متداول :
در چه ساعاتی میتوان وقت برای مراجعه به مراجع قضایی مشخص کرد ؟
زمان انتخاب نوبت باید در ساعات اداری باشد.
آیا دریافت نوبت اجرای احکام شورای حل اختلاف به صورت حضوری امکانپذیر است ؟
خیر ؛ دریافت نوبت حتماً به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه عدل ایران صورت می پذیرد.
آیا نوبت دهی اجرای احکام مراجع مختلف قضایی از طریق سامانه ثنا امکانپذیر است ؟
خیر سامانه ثنا برای احراز هویت شماست و نوبت دهی اجرای احکام فقط از طریق سامانه عدل ایران انجام میگیرد.
مراحل نوبت دهی شورای حل اختلاف
- ورود به آدرس اینترنتی www.adliran.ir
- روی قسمت سامانه نوبت دهی قضایی کلیک کنید
- وارد کردن شماره ملی و رمز شخصی، رمز موقتی که برای تلفن همراهتان ارسال میشود
- پس از وارد کردن رمز موقت، امکان ثبت نوبت، پیگیری نوبت، ابطال نوبت و چاپ نوبت وجود دارد
- با ثبت نوبت، صفحهای باز میشود که در آن باید علت مراجعه، مدارک مورد نیاز، اطلاعات تکمیلی و محل مراجعه درج شود
- در قسمت اخذ نوبت، نوبت اخذ شده در غیر از روزهای کاری و ساعات اداری فاقد اعتبار است
- پس از اخذ نوبت، یک کد رهگیری در اختیار ثبت نام کننده قرار میگیرد که همراه داشتن آن برای مراجعه به شعبه مورد نظر الزامی است